#3dprintforhelse

Bestilling

Offentlige og private helseaktører kan bestille visirer, helt gratis

Alle bidrag som kommer inn til dugnaden via Vipps #602708 og Spleis går direkte til å dekke produksjonskostnader så vi kan fortsette å lage visirer til helsevesenet. Spre gjerne ordet så flere i helsevesenet kan få tilgang på smittevern, ved å dele bilder og tagge @makersmotcovid19 på Instagram og Facebook.

Produktinformasjon

FAQ - ofte stilte spørsmål

Her kan offentlige og private helseaktører bestille visirer. Er du ikke sikker på om du faller inn i en av disse gruppene, men trenger smittevern? Vi prøver å levere smittevern til alle som trenger det. Legg inn bestilling i riktig fylkes-bestillingsskjema over, og så vil du bli kontaktet. Hvis du ikke hører noe fra oss på en uke etter at du har lagt inn bestilling, send oss en epost til post@3d19.no, så skal vi finne ut av det. 

Dette er ikke engangsvisirer. Visirene kan desinfiseres og benyttes mange ganger. Det er i tillegg lett å skifte delene. Innrapporterte tall fra de som har mottatt visirer fra oss viser at de i snitt bruker visirene opp til ti ganger.

Les Helse Bergen sine råd for desinfisering og gjenbruk av beskyttelsesbriller og visir her.

Et visir består av fire separate deler.
Del én er en 3D-printet bøyle, som har “hemper” foran og på siden. Der fester vi selve visiret – del to – et overheadark, som vi lager hull i med vanlig hullemaskin. På kortendene av bøylen fester vi en strikk –del tre – som man tar bak på hodet slik at bøylen sitter fast. På innsiden av bøylen, der den ligger an mot pannen, fester vi en type gummilist del fire – som hindrer svette og gjør bøylen mer behagelig mot panna. 

Det korte svaret er ja, det lange svaret er at dette krever spesialprintet bøyle som gir mer plass mellom nese og visir. Spør om dette i siste celle i bestillingsskjemaet for å sikre at du får nøyaktig det du trenger. 

Bestillingen du legger inn blir lagret og synlig for de som 3d-printer i ditt fylke. Når en maker (vi kaller de som 3d-printer for “makere”, fra engelsk “to make”) har visirene dine klare så tar de kontakt med deg for å avtale henting, levering eller sending. Hvor lang tid dette tar vil avhenge av hvor mange makere som har mulighet til å lage visir, og hvor stor pågang det er.

Hvor fort du får svar avhenger av hvor stor kapasitet vi har, men går det lenger enn en uke uten at du har hørt noe kan du sende en e-post til post@3d19.no, og så sjekker vi status på bestillingen for deg. 

Del dine erfaringer, praksis og gi tilbakemeldinger i denne lukkede facebookgruppa hvor makers med 3D-printere, helsevesenet og alle andre som er med på dugnaden kan snakke sammen.

Dette er noe vi jobber med å se på muligheten for, men vi velger enn så lenge å prioritere produksjon av visirer. 

Kontakt oss: post@3d19.no ∣ ©Makers mot COVID-19 2020 ∣ Org nr. 924 907 444