#3dprintforhelse

Makers mot COVID-19 er en nasjonal dugnad

Makers mot COVID-19 er et nettverk av ressurspersoner som kjemper mot COVID 19-viruset ved å 3D-printe smittevernutstyr til helsepersonell over hele landet. Vi er flere hundre ildsjeler som jobber gratis, og gode hjelpere spleiser på materialene vi bruker.

I tillegg til de som 3D-printer smittevern, bidrar folk med transport, montering, desinfisering, postlegging, markedsføring og mye mer. Bli med som frivillig her. 

Selve dugnaden startet da Henrik Wille fikk en idé om at man kunne bruke 3D-printere til å lage smittevernutstyr, som det veldig tidlig ble klart at var mangelvare rundt i Norge. Henrik fikk kjapt med seg mange på laget, og allerede den 25. mars ble det første visiret sendt ut til helsevesenet. Se statistikken over behov og leveranser her. 

Den 8. april ble foreningen Makers mot COVID-19 opprettet i Brønnøysundregistret og Frivillighetsregistret, med det formål å samle Makers i Norge som en ressurs for å hjelpe helsevesenet i  Norge med personlig verneutstyr i den krisesituasjonen som COVID-19 skapte.

Hva slags smittevernutstyr lager Makers mot COVID-19?

Ansiktsvisir

Dugnadsgjengen i Makers mot COVID-19 3D-printer en plastikkbøyle til et ansiktsvisir. På fronten av bøylen monterer vi gjennomsiktige overheadark, og vi setter på strikk bakpå, samt en myk list der bøylen møter panna.

Alle som printer forholder seg til samme “oppskrift” på bøylen, slik at den er lik uansett hvem som printer den. Fargen varierer, og typen plast -filament varierer også.

Uansett type plast som brukes kan det desinfiseres flere ganger, og det er lett å bytte ut delene. Blant plasttypene som er mest brukt er PLA, PETG og ABS.

Øreavlastere

Makers mot COVID-19 printer også øreavlastere til munnbind. I stedet for å feste munnbindet bak ørene kan strikkene på munnbindet hektes på et 3D-printet stykke som går rundt hodet. Øreavlastere kan snart bestilles på i samme skjema som du bestiller visirer, under “Jeg trenger smittevern”.

Kontakt oss: post@3d19.no ∣ ©Makers mot COVID-19 2020 ∣ Org nr. 924 907 444